EN / NL
 

 

Leandro Nerefuh, Caetano & Cecilia Lisa Eliceche 

Residentie: Orphic exuberance versus solar capitalism
2 > 15/04/2018 Ė Studio


Orphic Exuberance versus Solar Capitalism is een onderzoek naar culturele narratieven over de Zon en naar de gevoelens van overvloed (vaak gerelateerd aan ideeŽn van een mystieke subjectiviteit) en kosmische angst (vaak gerelateerd aan de onzekerheid over de toekomst van de aarde voor de menselijke soort) die dergelijke narratieven genereren.

Zonnekapitalisme (Solar Capitalism) ontstaat wanneer het wereldwijde, eengemaakte kapitaal de zonnemythe usurpeert: de bedorven zon, de beweging van de aarde, watergetijden en alle dierlijke coÔtus worden een kapitalistische machine en zelfs kosmologieŽn worden gekoloniseerd. Mystieke overvloed (Orphic Exuberance) is het verlangen om de zon in de eigen blote handen te nemen.

Dit onderzoek wordt gepresenteerd tijdens kunstenfestivaldesarts 2018 in de vorm van een levende installatie.

Leandro Nerefuh / Ribidjunga Cardoso (BraziliŽ, 1975) is een kunstenaar die werkt rond formele vertalingen van historische narratieven, met een bijzondere interesse voor Latijns-Amerika. Hij is ook de oprichter van PPUB, een politieke partij die actief is in BraziliŽ, Paraguay en Uruguay.

Caetano (BraziliŽ, 1980) is een beeldend kunstenaar die in zijn werk de erfenis van de cybernetica bestudeert in relatie tot ideeŽn over automatisering en bewustzijn, met het menselijke lichaam als vertrekpunt.

Cecilia Lisa Eliceche (ArgentiniŽ, 1986) is danser, choreograaf en voorvechter van het dansmedium. Z eis gefascineerd door het eindeloze potentieel van het lichaam en beweging en gebruikt de geschiedenis en codes van de dans om begrippen te herdenken als democratize, gemeenschap en het politieke.

Concept en performance: Ribidjunga Cardoso, Caetano, Cecilia Lisa Eliceche Ė Tekst: Leandro Nerefuh Ė Coproductie: kunstenfestivaldesarts, wpZimmer Ė Bijzondere dank aan: nadalokal (Wenen)

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be