EN / NL
 

 

Ingrid Berger Myhre 

In residentie van 28 januari t/m 3 februari


(c) Sara Anke

PANFLUTES AND PAPERWORK

Panflutes and Paperwork is een samenwerking tussen choreograaf Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage. Sinds 2015 hebben Myhre en Passage samengewerkt aan diverse projecten en hebben mettertijd een kritische dialoog ontwikkeld rondom de bestaande verwachtingen over “muziek componeren voor dans” of “dansen op muziek”. Het duet problematiseert op een speelse manier de conventionele relatie tussen de twee disciplines door het gestandariseerde productie -en creatieprocessen uit te dagen. In hun zoektocht naar assimilatie zonder compromis gebruiken ze partituren als hulpmiddel om de collectieve structuur boven de individuele vaardigheden te laten uitstijgen.

“When the form is in place, everything within it can be pure feeling” - A.Schöenberg

De titel alludeert op het contrast tussen droog en “nat”: waar panfluiten staan voor een speels en passioneel karakter verwijst papierwerk naar de notatie en de bureaucratie. Die twee metaforen dienen als startpunt om die oude conventionele relatie tussen choreograaf-componist nieuw leven in te blazen. Myhre en Passage hebben beide een luchtige benadering van compositie en delen een voorkeur voor subtiele humor. Panflutes and Paperwork is in veel opzichten een formalistische benadering van expressiviteit.

De première ligt niet zo ver af van hun residentie bij wpZimmer. Deze valt op 20 februari in Rotterdamse schouwburg. Hun week in wpZimmer is de laatste van in totaal 8 weken creatieproces. Ze zullen voor de eerste keer samenkomen met Edwin van Steenbergen, die het lichtontwerp voor zijn rekening neemt. Daarbij vervoegt Alex Zakkas hen die week, die instaat voor de dramaturgie en ruimtevormgeving/scenografie.

CREDITS

Concept en uitvoering: Ingrid Berger Myhre and Lasse Passage
Outside eye: Alex Zakkas, Merel Heering.
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Scenografie: Alex Zakkas
Gesubsidieerd door: Arts Council Norway
Co-productie: Dansateliers Rotterdam, Black Box Teater, CSC Bassano Del Grappa, wp Zimmer.
Ondersteund door: P.A.R.T.S., Rimi/Imir Senter for Scenekunst, Moving Futures Festival.

BIOGRAFIE

1987
NO, BE

Ingrid Berger Myhre behaalde een BA aan het MTD (Moderne Theater Dans, AHK (NL) en een MA Choreografie (onderzoek en performance) aan het EX.E.R.C.E. in CCN, Montpellier (FR). Sinds 2013 werkt ze met ondersteuning van Dansateliers waarmee ze o.a. CURRENT (2013), STAFF (2014) en BLANKS (2017) ontwikkelde. Taal en semiotiek zijn centrale elementen in haar artistieke werk. Ze gaat uit van tekst en beweging en hoe beide naast elkaar bestaan. Door subtiele wendingen aan te brengen geeft zij een twist aan bestaande conventies, context  en de verwachtingen die taal en beweging met zich meebrengen. In 2015 ontving ze the Arts Council Norway’s grant for graduated Artists. Het jaar daarna werd ze genomineerd voor the Council’s Artists Working Grant voor de periode 2016-2017. De solo BLANKS werd geselecteerd voor het internationale platform Aerowaves Twenty18.

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be