EN / NL
 

 

Tine Van Aerschot 

Tine Van Aerschot

het betreft liefde

In residentie van 9 tot 23 juli 2018
het betreft liefde is een voorstelling die vertelt over liefde. Het is een voorstelling die liefde toont en die liefde ademt. Het gaat over liefde toen en nu. Liefde van het kind, liefde van de volwassene, liefde van de oudere. Het gaat over de geschiedenis van liefde en de ontwikkeling van liefde. Het gaat over liefde tussen drie aanwezige vrouwen. Het gaat over romantische liefde en het gaat over volkerenliefde. Het gaat over liefde voor de oneindige schoonheid die de wereld rondom ons te bieden heeft. In een opeenstapeling van liefdesverklaringen verkennen drie vrouwen hun liefde en proberen ze die te delen met elkaar en het publiek.

De Oostendse Tine Van Aerschot ging op zoek naar allerlei verhalen over liefde. Ze organiseerde workshops met kinderen en volwassenen, ging graven in de geschiedenis en literatuur en verwerkte ook haar eigen herinneringen en emoties om het betreft liefde vorm te geven.

Tine Van Aerschot (1961) ontwikkelt zich van grafisch vormgever tot dramaturg, schrijver en theatermaker. Ze debuteert in 2006 als toneelauteur en -regisseur met het kleinood I have no thoughts, and this is one of them. Met weldoordachte middelen maakt ze heel intieme en intense voorstellingen. De grote sterkte van haar stukken ligt in de rake teksten en de acteurs die ze vertolken.

concept/tekst/regie: Tine Van Aerschot
van en met: Lois Brochez, Sara De Roo, Dounia Mahammed
licht: Luc Schaltin
management: Klein Verzet
productieassistent en kostuum: Maya Wilsens
coproductie: Kaaitheater, PACT Zollverein, kunstencentrum BUDA/NEXT festival, Pianofabriek kunstenwerkplaats, wpZimmer
met steun van: De Grote Post, CAMPO, de Vlaamse Overheid 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be