EN / NL
 

 

Steven Michel 

Steven Michel

(residentie)

In residentie van 25 juni tot 8 juli.

Ons digitale tijdperk en de beeldwereld die er mee verbonden is, vormen een voortdurende inspiratiebron voor Steven Michel’s artistieke praktijk en onderzoek. In plaats van het Internet te benaderen als een vervreemdend en isolerend medium, is hij geïnteresseerd in het symbolisch, poëtisch en collectief bewustzijn dat het creëert.

Steven wil in wpZimmer een twee weken durend laboratorium inrichten samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Hij wil een plek maken voor lezingen, experimenten, improvisaties en online zoekopdrachten rond het thema ‘digitale antropologie’. Zijn doel is om het Internet-tijdperk te begrijpen als een mythe voor de toekomst. Om collectief archetypes te ontwikkelen voor onze eigentijdse wereld en om vaste verbanden en weerkerende motieven te detecteren in antieke mythen en ideologieën. Om zich in te beelden hoe toekomstige archeologen hedendaagse relikwieën of archieven en hun oorsprong, betekenis en functie zullen ontcijferen. Om nieuwe rituelen, alternatieve tradities en collectieve beeldwereld te creëren.

Wat zijn eigenlijk de sporen die we achterlaten bij een virtuele ervaring? Welke toekomstige opgravingen bereiden we voor en wat willen we dat de toekomst van ons erft?

Na zijn afstuderen aan P.A.R.T.S. in 2010 heeft Steven Michel als performer samengewerkt met choreografen, theater- en filmregisseurs zoals David Zambrano, Falk Richter, Lukas Dhont, Daniel Linehan, Maud Le Pladec… Sinds zeven jaar geleden ging hij een langdurige samenwerking aan met Jan Martens.

Parallel aan zijn carrière als performer, ontwikkelt hij ook zijn eigen werk. In 2014 begon hij aan een onderzoeksproject gebaseerd op het thema van ‘audio-vision’, of de relatie tussen geluid en beeld in populaire cultuur en performancekunst. Dit onderzoek leidde tot zijn solo “There Might Be Giants’ (2016). Momenteel werkt Steven aan een nieuwe performance ‘Affordable Solution for Better Living’, in samenwerking met visueel artiest Théo Mercies. Hun werk gaat in première in mei 2018 in Annecy (FR).

 

Residenties
wpZimmer nodigt met vaste regelmaat artiesten uit voor een residentie van een of twee weken. Zij kunnen logeren in ons appartement en werken in de studio of het atelier.

WP ZiMMER
Gasstraat 90
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 225 10 66
F +32 (0)3 225 21 35
info(AT)wpzimmer.be